Härliga stigar genom mysig skog, bara att gasa på!
Gränsen till Hälleskogsbrännan (stora skogsbranden 2014) , Skräddartorpet hade tur att vinden vände i sista sekund, nära ögat!
Inne i trädkyrkogården. Hälleskogsbrännan är en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren år 2014. Här kan du på nära håll uppleva följderna av skogsbranden och se hur naturen återhämtar sig och livet återvänder. Det är både intressant och skrämmande att se hur dramatiskt naturens krafter har ändrat landskapet.
Stigen blir stenigare och här har elden tagit många träd. I brandens spår tittar gröna växterna fram och djur och fåglar har vänt tillbaka. Efter en skogsbrand uppstår en speciell miljö där ett stort antal mycket ovanliga och hotade arter trivs. I Hälleskogsbrännan kan du följa den spännande förändringen i naturen som kommer att pågå många år fram i tiden.
När du besöker området, tänkt på att i den branddrabbade skogen har marklager och rötter brunnit upp och träden har därför inte lika mycket fäste i marken. Träd och grenar har något lättare att falla i den branddrabbade skogen jämfört med i en vanlig skog – framförallt om det blåser. Ref Hälleskogsbrännan
Ut ur Hälleskogsbrännan
Fint spår, bara att gasa på igen!
Bra byggt av Juha!
Nu ser vi Skräddartorpet. Snart ett nytt varv och vätska! Men du kan också välja att gå i mål (meddela att du avslutar loppet)

Förbättringar 2019, Sponsrat av Länsstyrelsen Västmanland och SK TRIM Virsbo

Stockarna kan bli hala om det regnar, nu slipper vi tänka på det.

Våtområdet har nu också fixat till